Monday, 9 April 2012

pengalaman tak berapa seram kat asrama

assalamualaikum...


huaaa!!!!! gumbiranya hati ana bila tgk belog ana dah makin lawa dari sebelum ni...*sobs*sobs*
tenkiu sahabat ku yg sudi menolong... well,, password aku tu jaga leklok na shah!

orait orait. ekceli( dah terikut wan aidil) aku nak kongsi pengalaman aku waktu kat asrama dulu.(padahal baru tahun lepaih)

waktu tu spm.... and cam besa kami buat study grup kat dalam dorm... TAPI!!! malam tu aku tak tau sebab apa, kawan2 aku yang buleh dikatakan bukan yang jenih tidoq lepaih isyak tiba-tiba tidoq awai waktu tu.... yang sorang tu kuat berletiaq,,, yg sorang tu cepat gelabah,,,, yang sorang lagi tu mulut hingaQ!!! tiga2 depa tidoq awai... padahai waktu tu aku siap karaoke nyanyi lagu korea yang tunggang terbalik habeh lirik dia sampai boleh dengaq kat dorm sebelah nuu... dah tu,, kami gelak bagai gila kot!! tapi depa tiga org tak bangun!!!!

okey,, mana aku tak heran kalau dah sebelum ni even kami gelak besa-besa pun depa dah boleh terjaga,, tapi tiba-tiba tak bangun... memang tidoq mati habeh kot!!

orait orait... tu cerita depa tidoq tak jaga... ni nak cerita pasai kisah tak berapa seram pulak... sorang kawan aku ni,, ntah aku pon tak tau apa sebab dia.. tiba-tiba gaduh ngan pakwe dia.(yg jugak satu sekolah)... padahai sebelum baca al-mulk tu dia okey ja... dah la guna henset aku... kalo guna kredit dia tak pa.. ni kredit  aku!!! hehe.. la ni tolak tepi sat pasai cerita henset tu.. la aku nak cerita story lepaih al-mulk. sebenaqnya kami tak baca pun al-mulk waktu tu sebab kami nak stay up.... so, kami pospone sat.. waktu  budak BADAR nak start bca al mulk, kawan aku bergaduh ngan pakwe dia tu aku labelkan sebagai A...

si A ni tanya kat kawan aku, B... soalan dia cenggini.."cara apa lagi yg orang guna nak bunuh diri selain dari toreh tangan?" haa... beh kurang lagu tu la... kawan aku B tu pun heran... then, kawan aku si B tu tulih kt henset dia and bagi aku and dua org gi kawan aku,, C and D baca.. kami pelik... A ni nak buat tabiat ka apa? waktu tu kami dah rasa macam ada benda pelik nak jadi.. (dah la lepaih tu nak ada exam chemistry)

so, kami mintak kawan aku si A tu jangan keluaq dari bilik.. tapi dia kata dia nak pi toilet jadi kawan aku yang C tu gi la teman... but, bila dia nak balik bilik, tiba-tiba kawan aku yang A tu hilang.. aku ngan kawan aku B pun tak tunggu apa dah, rembat kain tuala, buat tutup kepala then terus keluar pi cari A.. waktu tu kawan aku C ada keja sat kat dorm sebelah nu.. kawan aku yang D pulak pakwe dia tepon.. tinggai la aku ngan B yang pi cari... tapi kami tak jumpak... lepaih tu kami balik bilik sat tanya kot-kot la dia dah balik bilik tapi dia tak balik!! kami mula gelabah dah... tak lama lepaih tu.. kami dengaq ada org lari kat koridor.. yang lari tu kawan aku A... tapi, yang kami heran dia lari sorang ja tapi dengaq macam ramai yang lari.. dah tu kami follow la dia... waktu kami follow dia, sampai kat second floor, aku ngan kawan aku B dengaq ada org gelak.,, T_T.... aku pun tak tunggu apa dah,, aku tarik tangan kawan aku B.. aku ajak dia patah balik panggil kawan kami lagi dua org... kami pun turun la... tapi aku nak habaq kat hampa,, time aku dengaq ada org gelak tu,, tobat MEREMANG!! kalau gelak macam besa tak pa TAPI YANG NI BUNYI MACAM ORANG MENGILAI!!! dah la aku ni penakut...

bila kami sampai kat tingkat atas sekali,,, kami tengok tak dak org dah... so, kami pun nak turun... tapi, kawan aku D, dia ada nampak 'someone' kat hujung koridor.. tapi bila dia toleh balik dia dah tak nampak dah someone tu.. heeeee..... lepaih buat pusingan satu blok aspuri... akhirnya kami jumpak jugak A.... lega.... tu pun banyak gak la cabarannya tapi tak payah kot aku tulih...

then,, kami bawak dia pi amek ayaq semayang and kami baca yassin.... lepaih habeh baca, kami tanya dia, dia lari pi mana... dia kata dia tak tau.. whoa.. best punya jawapan.. dengan kami ni tawaf satu blok cari dia,, buleh dia kta tak tau... tapi, memang la dia tak tau sebab yang lari tu bukannya dia pun.. hehe.. hampa paham-paham la sendiri sapa yang dok lari tu...

ahah!! pasai kawan kami yang tidoq mati tiga orang tu... urm.. sampai ke sudah tak bangun...( i mean esok tu depa bangun la)....

orait orait,,, aku tau tak best pun..... tapi aku tetap nak kongsi.. sebab apa?? sebab ni blog aku..

hehe.. peace... adios amigos!!!! wassalam..

5 comments:

wan aidil anwar said...

sapa wei? ahahha

picassoul said...

ada la,,,,,, msg msg!

ateyn said...

wohooooo. aku tw hat D tu sapa. hahahahaha. seram ~~

picassoul said...

memang hg tau pun.. hg tak tau aku sembelih hg!

Unknown said...

haha..mlm tuh depa tdoq sama2 atas lantai..smbil dgr bedtime story pasai buaya..si A blanja depa airtin sorg 1 sbb wat keja bodoh..hahaha..mlm tuh terindah..sbb kta tdo rmai2 kan..huu

SEGALA YANG TERTULIS DI ATAS ADALAH HAK MILIK PICASSOUL A.K.A SHIMM AHMAD